-

Sjokoladmousse

 Bilde av sjokolademousse Her er oppskrifta på god og enkel sjokolademouse.

Denne oppskrifta er eit snitt av andre oppskrifter eg har funne på internett.

Ingredienser.

Til 8 gode porsjonar treng du:

Framgangsmåte.

Smelt sjokoladen fyrst, den skal kjølast litt ned. Pisk krem av kremfløyta og vaniljesukker.

Del egga, eggeplommer og kvite kvar for seg. Eggeplomane blandast med sjokoladen og melis.

Pisk eggekvita stiv.

Bland sjokoladen i kremen, rør inn eggekvita, og fyll i porsjonsglas. Pynt med sjokolade, valnøtt eller anna styr.

Moussen avkjølast i kjøleskap i nokre timar.

Servering:

Server med god kaffe, det er nok. Mousse er mektig dessert.

Tips:

Dersom ein doblar sjokoladen blir moussen meir kraftig og fastare. Men då blir den meir som sjokoladepudding, og ikkje so mousssaktig