-

Pavlova 21.02.2012

Pavlova Her er oppskrifta på Pavlovakake, ei marengskake med frukt og bær.

Oppskrifta fann eg på NRK, ei av mange oppskrifter på Pavlova, men denne er skikkelig god. Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova.

Ingredienser.

Til ei kake treng du:

Framgangsmåte.

Pisk eggekvitene stive. Bruk halvparten av sukkeret fyrst, til marengsen blir mjuk, ta deretter i resten av sukkeret og pisk den stiv og blank.

Vend inn, eller pisk forsiktig inn maisena og balsamicoeddik.

Form ei rund kake på ca 20-22cm på eit bakepapir.

Steik marengsen på 150°C i ein time.

Avkjøl marengsen.

Pisk krem og legg oppå. Legg på bær og frukt i eit lag som dekkar kremen. Det er godt med kiwi, jordbær, mango, blåbær og druer delt i to.

Legg ei breid stripe med reven sjokolade rundt kanten av kaka.

Tips: Eggeplommene kan kokes opp med tre spiseskjeer med sukker, to teskjeer med vaniljesukker og to desiliter med melk. Tilsett en spiseskje med maisenna og rør rundt. Kjøl ned og du har ein god eggekrem med vaniljesmak. Godt til bær og frukt.