Nektarinkake 15.06.2025
Her er oppskrifta på ei enkel nektarinkake. Rask å lage og rask å ete.
Oppskrifta er ei heilt vanleg oppskrift på kake utan bakepulver, med nektarin i båtar.
Ingredienser.
Til denne kaka treng du:
- 1 egg.
- 1,5 dl sukker.
- 1,5 dl kveitemjøl.
- 1 liten knivsodd med salt.
- 50 gram smør.
- 2 nektariner.
Framgangsmåte.
Smelt margarinen fyrst, den skal kjølast litt ned. Pisk egga og sukkeret lett i saman. Tilsett kveitemjølet og hell i det avkjølte smøret.
Bruk ei lita brødform til kaka. Kle den fyrst med bakepapir slik at du får ut kaka av forma nå dener ferdig. Tøm deiga i brødforma.
Del opp nektarinene i båtar og trykk dei ned i deiga. Det er iikje sikkert det går to nektarinar i kakaforma, men det som er igjen kan etast.
Du kan strø på perlesukker over kaka før du steikar den, men berre om du føler at det er det du vil.
Kaka skal steikast i ovn på 175°C i 37 minutt.
Kaka kan sjølvsagt frysast, men det gjev inga meining; Den er best når den er nybakt og varm eller litt lunk i.