Eplekake 25.04.2011
Her er oppskrifta på mi eplekake, den eg likar best.
Oppskrifta er eit snitt av andre oppskrifter eg har funne, og tilpassa slik at den blir god etter min smak.
Ingredienser.
Til ei kake treng du:
- 4 egg.
- 3 dl sukker.
- 2,5 dl mjøl.
- 1 ts kardemomme.
- 1 toppa teskje vaniljesukker.
- 1 toppa teskje bakepulver.
- 1 knivsodd med salt.
- 100 gram margarin.
- 4 epler.
Framgangsmåte.
Smelt margarinen fyrst, den skal kjølast litt ned. Pisk eggedosis av egga og sukkeret. Tilsett det tørre.
Skrell epla og skjer dei i båtar.
Tøm ingrediensane i ei form, 22-24 cm og legg eplebitane opp i forma.
Strø godt på med kanel og sukker, det er berre å dynge på, full dekning.
Steikast i ovn 180°C i omtrent ein time. Du kan bruke fyrstikk og sjekke etter 45 minutt.
Servering:
Server med krem (piska kremfløyte) og god kaffe.