-

Negerfisk 29.12.2005.

soyasaus Denne oppskrifter er et resultat av ei misforståelse, en lesefeil og mangel på dei rette ingrediensar. Det skulle vere steinbit i soyaolje, ikkje sei i soyasaus, det blei basmatiris i staden for naturris. So i staden for ein soyamarinert kvit og fast fisk, blei det ein svart sei, derav navnet på retten. Kansje ikkje so gale likavel, sei er vanskelig å få kvit.

Til dette trengs fyljande råvare: ein seifilét, basmatiris, soyasaus, margarin, kål, gulrot, fennikel og sjampinjong.

Risen er grei, den kokes som vanlig. Kål, gulrot, fennikel og sjampinjong stekes/smørdampes i ei panne med lokk. Fisken dynkes med/legges i soyasaus nokre minutt slik at den er svart over det heile. Steik fisken.

bilde
Negerfisk klar på tallerken.

Navnet på denne retten kan virke litt rasistisk. Eg er enig i dette, men eg bryr meg ikkje. Eg slenger like godt med ein negervits under her.

bilde